Α. Παπανδρέου 87α, 16675, Γλυφάδα

Καλέστε μας σήμερα 210 96 04 904

Αποφάσεις και προεργασία κατασκευής ιστοσελίδας

Αποφάσεις και προεργασία κατασκευής ιστοσελίδας

Με το παρόν άρθρο σαν οδηγό μπορείτε να ξεκινήσετε τη μελέτη σας σχετικά με τη νέα ιστοσελίδα σας. Περιλαμβάνονται μερικές συνοπτικές συμβουλές για να οργανώσετε τη διαδικασία της κατασκευής και για να λάβετε βασικές αποφάσεις με πιο μεθοδευμένο τρόπο.

Οι αποφάσεις που θα πάρετε θα επηρεάσουν και το κόστος, οπότε είναι κάτι που πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσει η κατασκευή.

  1. Ονομασία ιστοχώρου
    Αν έχετε ήδη λογότυπο, θα πρέπει να μας προσκομίσετε ένα ψηφιακό αρχείο με μεγάλη ανάλυση (> 640 Χ 480) ή μια έντυπη μορφή που να είναι καθαρή.
    Αν δεν έχετε ήδη λογότυπο μπορούμε να αναλάβουμε την σχεδίασή του.
    Πρέπει επίσης να βρεθεί μια λέξη ή φράση που να γίνει και η εμπορική ονομασία της εταιρίας, αν δεν υπάρχει ήδη. Αυτή η ονομασία μπορεί να γίνει και η διεύθυνση του ιστοχώρου. Φυσικά πρέπει να ελέγξετε αν είναι διαθέσιμο το όνομα ή αν έχει αγοραστεί από κάποιον άλλο, αυτό το αναλαμβάνουμε εμείς αλλά μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα ονομάτων και στην εφαρμογή ελέγχου στην ιστοσελίδα μας. Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη η επιθυμητή ονομασία, πρέπει να επιλεχθεί μια κοντινή παραλλαγή σχετική με τις δραστηριότητές σας (πχ papadopoulos-imports.gr)
  2. Βασικά μενού
    Τα βασικά μενού αποτελούν τον “σκελετό” της ιστοσελίδας. Θα βοηθήσουν να φτιαχτεί ένα προσχέδιο της δομής ώστε να διευκολυνθεί και να οργανωθεί η δημιουργία του περιεχομένου. Σκεφτείτε τι πληροφορίες θέλετε να προβάλλετε στον ιστοχώρο, τι θέλετε να γνωστοποιήσετε στους επισκέπτες και ποιές υπηρεσίες θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας. Σίγουρες σελίδες είναι (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) η αρχική σελίδα, το εταιρικό προφίλ, σχετικοί σύνδεσμοι, τα γραφεία και η πρόσβαση, η επικοινωνία και οι υπηρεσίες. Από εκεί και πέρα μπορούν να μπουν: προστατευμένη περιοχή, ατομικά βιογραφικά, κατάλογοι προϊόντων, προσφορές, άρθρα, δημοσιεύσεις κλπ. Μπορείτε να επισκεφθείτε άλλα σάιτ ανταγωνιστών, να πάρετε ιδέες και να δείτε τι σας ενδιαφέρει και τι όχι. Έπειτα συζητήστε πώς και πού στη διάταξη θέλετε να μπουν τα στοιχεία του μενού, δεν είναι ανάγκη να είναι τελικές οι αποφάσεις αλλά θα βοηθήσει την κατασκευή αν υπάρχει μια αρχική εικόνα.
  3. Περιεχόμενο
    Κάθε στοιχείο του μενού ανοίγει μια σελίδα, για την οποία θα πρέπει να συνταχθεί το περιεχόμενο της. Αυτό δεν είναι ανάγκη να γίνει σε αυτήν την φάση αλλά μπορείτε να βάλετε μια γενική περιγραφή των σελίδων και ποιός θα αναλάβει τι από την ομάδα διαχείρισης περιεχομένου που θα οργανώσετε.
  4. Τεχνικά χαρακτηριστικά
    Σε αυτό χρειάζεται η συμβολή μας για να σας καθοδηγήσουμε σε θέματα όπως οι επιλογές πολυμέσων, το δυναμικό περιεχόμενο, τα κινούμενα στοιχεία και εφέ εμφάνισης. Όλες αυτές οι παράμετροι θα έχουν μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα και θα σας εξηγήσουμε με όσο πιό απλά λόγια είναι δυνατόν την τεχνική ορολογία και τις πλατφόρμες που υπάρχουν διαθέσιμες.
  5. Προβλέψεις για μελλοντικές προσθήκες
    Στην πρώτη φάση δεν είναι αναγκαίο να ανεβεί το σύνολο των χαρακτηριστικών και του περιεχομένου αλλά είναι σημαντικό να προβλεφθεί η τελική μορφή του ιστοχώρου ώστε να επιλεχθούν οι εφαρμογές και οι τεχνολογίες που θα μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις τεχνικές παραμέτρους. Είναι προτιμότερο να προταθεί κάτι που τελικά δεν θα υλοποιηθεί, παρά να προκύψει η ανάγκη ενός πρόσθετου που δεν έχει προβλεφθεί και δεν θα μπορεί να γίνει ή θα χρειάζεται να γίνει πολύ επιπλέον δουλειά για την επίτευξη συμβατότητας.
  6. Ενσωμάτωση μάρκετινγκ
    Θυμηθείτε ότι είναι πολύ καλή ιδέα να υπάρχει συμφωνία των διαφημιστικών μέσων, δηλαδή οι επαγγελματικές κάρτες, τα επιστολόχαρτα, οι υπογραφές στα γράμματα και στα μέιλ καθώς και το σάιτ να προβάλλουν την ίδια εικόνα (marketing integration).

Για ό,τι άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μας, βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας.